Go Back  British Expats > Living & Moving Abroad > Middle East > The Sand Pit
Reload this Page >

Qatar is an NOC required

Qatar is an NOC required

Old Jul 11th 2016, 8:03 am
  #1  
Just Joined
Thread Starter
 
Joined: Jul 2016
Location: Qatar
Posts: 7
Booboosoul is an unknown quantity at this point
Default Qatar is an NOC required

I have been in Qatar now for only three weeks and the job and package I came for are not as agreed or thought.

I have been offered and interview with another company and very interested in the role, but need to understand the NOC process.
  • I have not yet been given a contract, so not signed.
  • I am on a temporary visa, not a full RP
  • I have completed my in country medical, bloods and ex-rays, but not fingerprinting.

I have been told by people that if successful then moving would not be an issue due the above and that there is also a three month period to move company.

I understand that I would have to leave the country on my present employer exit visa, then come back in on the others.
Booboosoul is offline  
Old Jul 11th 2016, 8:35 am
  #2  
Banned
 
Joined: Oct 2015
Location: Luton
Posts: 1,162
iggle has a reputation beyond reputeiggle has a reputation beyond reputeiggle has a reputation beyond reputeiggle has a reputation beyond reputeiggle has a reputation beyond reputeiggle has a reputation beyond reputeiggle has a reputation beyond reputeiggle has a reputation beyond reputeiggle has a reputation beyond reputeiggle has a reputation beyond reputeiggle has a reputation beyond repute
Default Re: Qatar is an NOC required

Qatar and Saudi! You know how to pick your countries
iggle is offline  
Old Jul 11th 2016, 8:38 am
  #3  
Just Joined
Thread Starter
 
Joined: Jul 2016
Location: Qatar
Posts: 7
Booboosoul is an unknown quantity at this point
Default Re: Qatar is an NOC required

lol not a lot in the UK and could be worse I could be back in Baku....
Booboosoul is offline  
Old Jul 11th 2016, 1:33 pm
  #4  
BE Forum Addict
 
co durham boy's Avatar
 
Joined: Aug 2009
Location: Dubai
Posts: 3,902
co durham boy has a reputation beyond reputeco durham boy has a reputation beyond reputeco durham boy has a reputation beyond reputeco durham boy has a reputation beyond reputeco durham boy has a reputation beyond reputeco durham boy has a reputation beyond reputeco durham boy has a reputation beyond reputeco durham boy has a reputation beyond reputeco durham boy has a reputation beyond reputeco durham boy has a reputation beyond reputeco durham boy has a reputation beyond repute
Default Re: Qatar is an NOC required

Originally Posted by Booboosoul View Post
lol not a lot in the UK and could be worse I could be back in Baku....
If you haven't been issued a RP you will be ok , make sure your details have not been registered with the relevant ministries .
co durham boy is offline  

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service

Copyright © 2018 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.