UK DVD Player?

Old Jan 15th 2009, 1:23 pm
  #1  
Forum Regular
Thread Starter
 
Joined: Jun 2008
Posts: 88
Ryem78 is an unknown quantity at this point
Default UK DVD Player?

Hi all,

We stupidly went and bought a brand new Sony DVD player with surround sound thinking it was cheaper to buy here, but we've now realised that it's Region 2 so not compatible with Australian DVDs. We're trying to change it to ALL region (apparently you just need a code), but so far we're not having any luck as it's a new model. Has anyone else had this problem and what did you do?

Thanks!
Ryem78 is offline  
Old Jan 15th 2009, 1:30 pm
  #2  
Forum Regular
 
liverpool12's Avatar
 
Joined: Oct 2004
Location: PERTH WOOOHOOO !!! EVENTUALLY
Posts: 138
liverpool12 is just really niceliverpool12 is just really niceliverpool12 is just really niceliverpool12 is just really niceliverpool12 is just really niceliverpool12 is just really niceliverpool12 is just really niceliverpool12 is just really niceliverpool12 is just really niceliverpool12 is just really niceliverpool12 is just really nice
Default Re: UK DVD Player?

Hi,

Just look on the internet and do a search for dvd unlocking codes. Some sites try to charge, but there are loads of free ones too. We had the same problem, but basically all DVD players are the same, its just a con for the big corporate companies to get more cash out of people.

You follow the unlocking steps, usually its some digits and enter etc...then happy days, you will be able to play any DVD from any region.

Hope this helps.


Rob

ps

Tell us your make and model and I am sure some kind soul on here will find it for you !!
liverpool12 is offline  
Old Jan 15th 2009, 1:39 pm
  #3  
Forum Regular
 
Joined: Sep 2008
Location: Adelaide
Posts: 104
Rideaway is a jewel in the roughRideaway is a jewel in the roughRideaway is a jewel in the roughRideaway is a jewel in the roughRideaway is a jewel in the rough
Default Re: UK DVD Player?

Originally Posted by Ryem78 View Post
Hi all,

We stupidly went and bought a brand new Sony DVD player with surround sound thinking it was cheaper to buy here, but we've now realised that it's Region 2 so not compatible with Australian DVDs. We're trying to change it to ALL region (apparently you just need a code), but so far we're not having any luck as it's a new model. Has anyone else had this problem and what did you do?

Thanks!
Have a look at - http://www.videohelp.com/dvdhacks
Rideaway is offline  
Old Jan 15th 2009, 1:50 pm
  #4  
Forum Regular
Thread Starter
 
Joined: Jun 2008
Posts: 88
Ryem78 is an unknown quantity at this point
Default Re: UK DVD Player?

Ah no luck there I'm afraid! It's a Sony HT-SF2000 I think (waiting for OH to confirm). That's the problem with new technology these days - it's too new to hack!
Ryem78 is offline  
Old Jan 15th 2009, 2:17 pm
  #5  
Gone Walkabout
 
aussiedreamz's Avatar
 
Joined: Aug 2007
Location: QLD
Posts: 152
aussiedreamz is just really niceaussiedreamz is just really niceaussiedreamz is just really niceaussiedreamz is just really niceaussiedreamz is just really niceaussiedreamz is just really niceaussiedreamz is just really niceaussiedreamz is just really niceaussiedreamz is just really nice
Default Re: UK DVD Player?

Just bring your player, when you see the cost of DVD's over here you will soon be ordering them in bulk from Amazon and having them shipped over, I read somewhere that a UK dvd player may be able to play australian dvds as some discs are sold as dual region 2 and 4, uk and oz, If I remember rightly some of my BBC dvd's are dual region...I've lent them to a mate at present time so cant confirm this right now.
aussiedreamz is offline  
Old Jan 15th 2009, 2:19 pm
  #6  
 
newjersey's Avatar
 
Joined: Sep 2007
Posts: 3,514
newjersey has a reputation beyond reputenewjersey has a reputation beyond reputenewjersey has a reputation beyond reputenewjersey has a reputation beyond reputenewjersey has a reputation beyond reputenewjersey has a reputation beyond reputenewjersey has a reputation beyond reputenewjersey has a reputation beyond reputenewjersey has a reputation beyond reputenewjersey has a reputation beyond reputenewjersey has a reputation beyond repute
Default Re: UK DVD Player?

Originally Posted by Ryem78 View Post
Ah no luck there I'm afraid! It's a Sony HT-SF2000 I think (waiting for OH to confirm). That's the problem with new technology these days - it's too new to hack!
You'd be surprised how many times the products get repackaged into newer and shinier look just to make statements like New and improved, etc. Chances are that the software is essentially same as some previous version, so you might try an access sequence for other models to see if any of them fit.
NJ
newjersey is offline  
Old Jan 15th 2009, 2:24 pm
  #7  
Gone Walkabout
 
aussiedreamz's Avatar
 
Joined: Aug 2007
Location: QLD
Posts: 152
aussiedreamz is just really niceaussiedreamz is just really niceaussiedreamz is just really niceaussiedreamz is just really niceaussiedreamz is just really niceaussiedreamz is just really niceaussiedreamz is just really niceaussiedreamz is just really niceaussiedreamz is just really nice
Default Re: UK DVD Player?

Just found this, may be of help....

Universal ,BBC and other labels with selected titles often dual code discs for the PAL regions of 2 and 4.
Fox are another one for dual coding.
Some even show both on the back cover.
But even if they dont that does not mean its not dual coded.
aussiedreamz is offline  
Old Jan 25th 2009, 5:59 pm
  #8  
Forum Regular
Thread Starter
 
Joined: Jun 2008
Posts: 88
Ryem78 is an unknown quantity at this point
Default Re: UK DVD Player?

Hi again,

We managed to sort out the DVD player...but now we've discovered we've got the same problem on our laptop DVD player! It's a HP Pavilion Entertainment PC (I think!) and says we've only got 4 opportunities to watch DVDs outside of Region 1

Any idea how to multi-regionalise a laptop DVD player??

Thanks!
Ryem78 is offline  
Old Jan 25th 2009, 8:52 pm
  #9  
Forum Regular
 
MacLover's Avatar
 
Joined: Oct 2008
Posts: 106
MacLover is just really niceMacLover is just really niceMacLover is just really niceMacLover is just really niceMacLover is just really niceMacLover is just really niceMacLover is just really niceMacLover is just really nice
Default Re: UK DVD Player?

Originally Posted by Ryem78 View Post
Hi again,

We managed to sort out the DVD player...but now we've discovered we've got the same problem on our laptop DVD player! It's a HP Pavilion Entertainment PC (I think!) and says we've only got 4 opportunities to watch DVDs outside of Region 1

Any idea how to multi-regionalise a laptop DVD player??

Thanks!
Use VLC Player, it bypasses the region code to play the DVD's back (well it has done for me).
MacLover is offline  
Old Jan 25th 2009, 9:36 pm
  #10  
What's happening dudes?
 
wmoore's Avatar
 
Joined: Mar 2004
Location: Bayside Brisbane
Posts: 20,647
wmoore has a reputation beyond reputewmoore has a reputation beyond reputewmoore has a reputation beyond reputewmoore has a reputation beyond reputewmoore has a reputation beyond reputewmoore has a reputation beyond reputewmoore has a reputation beyond reputewmoore has a reputation beyond reputewmoore has a reputation beyond reputewmoore has a reputation beyond reputewmoore has a reputation beyond repute
Default Re: UK DVD Player?

Originally Posted by Ryem78 View Post
Hi again,

We managed to sort out the DVD player...but now we've discovered we've got the same problem on our laptop DVD player! It's a HP Pavilion Entertainment PC (I think!) and says we've only got 4 opportunities to watch DVDs outside of Region 1

Any idea how to multi-regionalise a laptop DVD player??

Thanks!
Computer DVD players are a bit harder because the region coding is usually in the firmware. Click on Start --> Run and type devmgmt.msc. Look for the DVD-ROm drive in the list and note down the model number, then go to http://www.dvdcodes.net/ and look for a hack.
wmoore is offline  
Old Jan 25th 2009, 9:55 pm
  #11  
Forum Regular
 
MacLover's Avatar
 
Joined: Oct 2008
Posts: 106
MacLover is just really niceMacLover is just really niceMacLover is just really niceMacLover is just really niceMacLover is just really niceMacLover is just really niceMacLover is just really niceMacLover is just really nice
Default Re: UK DVD Player?

OP for your Laptop get VLC Player and you can play any region DVD's on your Laptop.

I could of sworn I wrote this earlier.
MacLover is offline  
Old Jan 25th 2009, 10:05 pm
  #12  
What's happening dudes?
 
wmoore's Avatar
 
Joined: Mar 2004
Location: Bayside Brisbane
Posts: 20,647
wmoore has a reputation beyond reputewmoore has a reputation beyond reputewmoore has a reputation beyond reputewmoore has a reputation beyond reputewmoore has a reputation beyond reputewmoore has a reputation beyond reputewmoore has a reputation beyond reputewmoore has a reputation beyond reputewmoore has a reputation beyond reputewmoore has a reputation beyond reputewmoore has a reputation beyond repute
Default Re: UK DVD Player?

Originally Posted by MacLover View Post
OP for your Laptop get VLC Player and you can play any region DVD's on your Laptop.

I could of sworn I wrote this earlier.
VLC gets around firmware / hardware locks?
wmoore is offline  
Old Jan 25th 2009, 10:11 pm
  #13  
 
Joined: Mar 2007
Posts: 10,551
Ka Ora! is an unknown quantity at this point
Default Re: UK DVD Player?

Originally Posted by Ryem78 View Post
Hi again,

We managed to sort out the DVD player...but now we've discovered we've got the same problem on our laptop DVD player! It's a HP Pavilion Entertainment PC (I think!) and says we've only got 4 opportunities to watch DVDs outside of Region 1

Any idea how to multi-regionalise a laptop DVD player??

Thanks!
A quick fix would be to install Anydvd on it this will then allow any region disk to be played a better solution would be to flash a modified firmware to the DVD drive to allow all regions to be played.

Originally Posted by wmoore View Post
VLC gets around firmware / hardware locks?
It doesn't Not even on a Mac, you still have to flash the firmware.
Ka Ora! is offline  
Old Jan 25th 2009, 10:19 pm
  #14  
What's happening dudes?
 
wmoore's Avatar
 
Joined: Mar 2004
Location: Bayside Brisbane
Posts: 20,647
wmoore has a reputation beyond reputewmoore has a reputation beyond reputewmoore has a reputation beyond reputewmoore has a reputation beyond reputewmoore has a reputation beyond reputewmoore has a reputation beyond reputewmoore has a reputation beyond reputewmoore has a reputation beyond reputewmoore has a reputation beyond reputewmoore has a reputation beyond reputewmoore has a reputation beyond repute
Default Re: UK DVD Player?

Originally Posted by Ka Ora! View Post
It doesn't Not even on a Mac, you still have to flash the firmware.
I thought I must have missed something really obvious for a while there
wmoore is offline  
Old Jan 25th 2009, 10:22 pm
  #15  
Forum Regular
 
MacLover's Avatar
 
Joined: Oct 2008
Posts: 106
MacLover is just really niceMacLover is just really niceMacLover is just really niceMacLover is just really niceMacLover is just really niceMacLover is just really niceMacLover is just really niceMacLover is just really nice
Default Re: UK DVD Player?

On Mac it doesn't on Windows it does (well it does for me which is why I suggested it).
MacLover is offline  

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell My Personal Information -

Copyright © 2018 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.