Fried laptop?

Old Aug 21st 2008, 3:10 am
  #1  
Forum Regular
Thread Starter
 
Joined: Jul 2008
Posts: 36
mkumar is an unknown quantity at this point
Default Fried laptop?

I brought my UK laptop over to NZ. I used a UK entension lead plus an adapter to charge it (instead of replacing the plug).
In a space of one day, it has gone from working fine to being very very slow. It's only 6 months old and fairly reliable (Dell).

No spyware as I have McAfee and have done checks.

Could it be the NZ electricity which has sizzled my computer?

Has it happened to anyone else?
mkumar is offline  
Old Aug 21st 2008, 4:08 am
  #2  
Forum Regular
 
Joined: Aug 2006
Location: Raumati South
Posts: 34
leedge has a spectacular aura aboutleedge has a spectacular aura aboutleedge has a spectacular aura about
Default Re: Fried laptop?

It's safe to say it won't be NZ electricity 'cos that's the same as the UK, plus as it's a laptop you're still running off the same battery you were in the UK....therefore as long as the battery isn't flat nothing has changed.

Afraid you'll have to look for another cause

What exactly is "going slow"? If it's the internet...then sadly "welcome to NZ"! If you've not used the PC for a while it could be busy downloading/installing a backlog of Windows updates - there have been a number recently.

Any more details?
leedge is offline  
Old Aug 21st 2008, 4:19 am
  #3  
Forum Regular
Thread Starter
 
Joined: Jul 2008
Posts: 36
mkumar is an unknown quantity at this point
Default Re: Fried laptop?

Thanks for the reply.

It's mostly getting onto the internet and going from site to site. It can take a good 3-4 minutes to load a page up. I'm not sure if it is NZ internet because I've had no problems in the last 2 weeks.

Windows Media Player is fine. So is Microsoft Office, as are my iTunes (fully backed up!)

Its just the internet, which was fine up and until a few days ago.

As I mentioned, the laptop is a few months old, and has a decent processor for speed (AMD64 x 2).

McAfee says that all is fine. No spyware and all firewalls are on. Scanned files are fine.
mkumar is offline  
Old Aug 21st 2008, 6:07 am
  #4  
Forum Regular
 
Joined: Nov 2005
Location: Vale of Glamorgan
Posts: 268
sarahw has a reputation beyond reputesarahw has a reputation beyond reputesarahw has a reputation beyond reputesarahw has a reputation beyond reputesarahw has a reputation beyond reputesarahw has a reputation beyond reputesarahw has a reputation beyond reputesarahw has a reputation beyond reputesarahw has a reputation beyond reputesarahw has a reputation beyond reputesarahw has a reputation beyond repute
Default Re: Fried laptop?

If you don't have a surge protector it could be the NZ electricity as there do seem to be a number of spikes!
sarahw is offline  
Old Aug 21st 2008, 7:46 am
  #5  
BE Forum Addict
 
j19fmm's Avatar
 
Joined: Jan 2008
Location: Pakaraka
Posts: 3,264
j19fmm has a reputation beyond reputej19fmm has a reputation beyond reputej19fmm has a reputation beyond reputej19fmm has a reputation beyond reputej19fmm has a reputation beyond reputej19fmm has a reputation beyond reputej19fmm has a reputation beyond reputej19fmm has a reputation beyond reputej19fmm has a reputation beyond reputej19fmm has a reputation beyond reputej19fmm has a reputation beyond repute
Default Re: Fried laptop?

Not had a problem using my Dell laptop in NZ then back in Uk.However the last week or so in UK things have been going very slow might just be a global thing
j19fmm is offline  
Old Aug 21st 2008, 8:59 am
  #6  
BE Forum Addict
 
Woodlea's Avatar
 
Joined: Apr 2006
Location: Rangiora
Posts: 1,201
Woodlea has a reputation beyond reputeWoodlea has a reputation beyond reputeWoodlea has a reputation beyond reputeWoodlea has a reputation beyond reputeWoodlea has a reputation beyond reputeWoodlea has a reputation beyond reputeWoodlea has a reputation beyond reputeWoodlea has a reputation beyond reputeWoodlea has a reputation beyond reputeWoodlea has a reputation beyond reputeWoodlea has a reputation beyond repute
Default Re: Fried laptop?

Originally Posted by mkumar View Post
Its just the internet, which was fine up and until a few days ago.
What sort of internet plan are you on? Perhaps you've used too much and now you've been 'choked' back to dial-up speeds. We sometimes get that at the end of the month when the kids have been 'sharing' too many files!!
Woodlea is offline  

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell My Personal Information -

Copyright © 2021 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.