Go Back  British Expats > Living & Moving Abroad > Middle East
Reload this Page >

Using a UK Xbox 360 in Saudi..

Using a UK Xbox 360 in Saudi..

Old Nov 11th 2010, 3:19 pm
  #1  
Forum Regular
Thread Starter
 
ShawJ's Avatar
 
Joined: May 2010
Posts: 37
ShawJ is an unknown quantity at this point
Default Using a UK Xbox 360 in Saudi..

Hi, does anyone know if a UK Xbox 360 will work in Saudi?

Thanks,
Jason
ShawJ is offline  
Old Nov 11th 2010, 3:45 pm
  #2  
Not an evil hypnotist
 
typical's Avatar
 
Joined: May 2007
Posts: 1,975
typical has a reputation beyond reputetypical has a reputation beyond reputetypical has a reputation beyond reputetypical has a reputation beyond reputetypical has a reputation beyond reputetypical has a reputation beyond reputetypical has a reputation beyond reputetypical has a reputation beyond reputetypical has a reputation beyond reputetypical has a reputation beyond reputetypical has a reputation beyond repute
Default Re: Using a UK Xbox 360 in Saudi..

Yes in general, but careful of the power supply - Saudi's power is 60Hz and not 50Hz, and voltages vary between 120v and 230v (usually 120v unless labelled).

If it's a 50/60Hz, 120-250v switching supply you'll be fine.
typical is offline  
Old Nov 11th 2010, 3:46 pm
  #3  
Forum Regular
Thread Starter
 
ShawJ's Avatar
 
Joined: May 2010
Posts: 37
ShawJ is an unknown quantity at this point
Default Re: Using a UK Xbox 360 in Saudi..

Thanks!
ShawJ is offline  
Old Nov 11th 2010, 3:57 pm
  #4  
BE Forum Addict
 
Joined: Sep 2009
Location: Abu Dhabi
Posts: 1,802
Brains1983 has a reputation beyond reputeBrains1983 has a reputation beyond reputeBrains1983 has a reputation beyond reputeBrains1983 has a reputation beyond reputeBrains1983 has a reputation beyond reputeBrains1983 has a reputation beyond reputeBrains1983 has a reputation beyond reputeBrains1983 has a reputation beyond reputeBrains1983 has a reputation beyond reputeBrains1983 has a reputation beyond reputeBrains1983 has a reputation beyond repute
Default Re: Using a UK Xbox 360 in Saudi..

Can't comment for Saudi, but my xbox live subscription (UK) works fine in UAE. Downloaded content is hit or miss, but there is a way round that too.
Brains1983 is offline  
Old Nov 14th 2010, 4:02 pm
  #5  
Sand pit since May 2010
 
Geo79's Avatar
 
Joined: Mar 2010
Location: Riyadh
Posts: 47
Geo79 is an unknown quantity at this point
Default Re: Using a UK Xbox 360 in Saudi..

It sure does work in KSA

I would like to know if XBox live works here though? Anyone tried it

COD Modern Warfare II on XBox live against my mates back in England would be awesome

Anyone know?
Geo79 is offline  
Old Nov 15th 2010, 9:08 am
  #6  
Loading...
 
Welivehere's Avatar
 
Joined: Oct 2004
Location: Back in the sand
Posts: 1,279
Welivehere has a reputation beyond reputeWelivehere has a reputation beyond reputeWelivehere has a reputation beyond reputeWelivehere has a reputation beyond reputeWelivehere has a reputation beyond reputeWelivehere has a reputation beyond reputeWelivehere has a reputation beyond reputeWelivehere has a reputation beyond reputeWelivehere has a reputation beyond reputeWelivehere has a reputation beyond reputeWelivehere has a reputation beyond repute
Default Re: Using a UK Xbox 360 in Saudi..

Originally Posted by Geo79 View Post
It sure does work in KSA

I would like to know if XBox live works here though? Anyone tried it

COD Modern Warfare II on XBox live against my mates back in England would be awesome

Anyone know?
Geo,

I am fairly confident it does. I used to play a lot of MWII on XBL and PSN from Bahrain and have a number friends that also played out of the UAE. I cannot see why there would be an issue out of KSA. Also on PS3 I frequently ended up with in lobbies with players from KSA and I have also played FIFA against KSA gamers

The only issues I used to get was speed, from Bahrain it was not great so sometimes games got a big laggy, not great on FPS. If you can get decent speed I think you will be fine….

Good luck
Welivehere is offline  
Old Nov 30th 2010, 1:24 pm
  #7  
Ethan
 
Joined: Nov 2010
Location: Riyadh
Posts: 54
EthanB will become famous soon enough
Default Re: Using a UK Xbox 360 in Saudi..

Originally Posted by Geo79 View Post
It sure does work in KSA

I would like to know if XBox live works here though? Anyone tried it

COD Modern Warfare II on XBox live against my mates back in England would be awesome

Anyone know?
My US xbox is on live as I write this. That said, I'm plugged into the 110volt plug, but there's a 220 on my wall - I believe that the xbox can handle 50-60hz, but I can't confirm that. Either way, you can get a voltage regulator though they're nearly as noisy as an xbox360.

Geo79, play any Halo?

Last edited by EthanB; Nov 30th 2010 at 1:26 pm. Reason: forgot sth
EthanB is offline  
Old Nov 30th 2010, 4:17 pm
  #8  
Forum Regular
Thread Starter
 
ShawJ's Avatar
 
Joined: May 2010
Posts: 37
ShawJ is an unknown quantity at this point
Default Re: Using a UK Xbox 360 in Saudi..

Thanks for the advice guys, I have it here now and working so good result!

Halo - no, more of a GTA IV man though I can't imagine the broadband connection I have (GO wireless) would allow it to work online very well...

Jason
ShawJ is offline  
Old Nov 30th 2010, 4:41 pm
  #9  
Ethan
 
Joined: Nov 2010
Location: Riyadh
Posts: 54
EthanB will become famous soon enough
Default Re: Using a UK Xbox 360 in Saudi..

Originally Posted by ShawJ View Post
Thanks for the advice guys, I have it here now and working so good result!

Halo - no, more of a GTA IV man though I can't imagine the broadband connection I have (GO wireless) would allow it to work online very well...

Jason
Our hotel has a decent enough connection, but it's not the best. Halo: Reach is a little laggy, but I've been concentrating on more single player games lately. Something to note - it's not too hard to get your xbox modded to play backups here from what I understand (I did mine in the States).

Ethan
EthanB is offline  

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell My Personal Information

Copyright © 2018 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.