Go Back  British Expats > Living & Moving Abroad > Australia
Reload this Page >

future occupation on MODL list

future occupation on MODL list

Old Oct 4th 2002, 8:27 am
  #1  
Just Joined
Thread Starter
 
Joined: Sep 2002
Location: brighton, england
Posts: 12
dazza is an unknown quantity at this point
Default future occupation on MODL list

Hi all,

I am just about to send in my ACS/RPL forms and I have just found out that my firm are going to send me on 4 courses that will provide me with a qualification (as long as I pass the exams) for a job that is on the MODL list.

I want to send in my RPL now, I am hopeful of this passing but the work I currently do is not on the MODL list, so after passing (fingers crossed) the RPL assesment and I then pass the relevant exams for the MODL job can this then be added to my application and my application then be fast tracked?

One possible problem with waiting until I get the new qualification before sending in the RPL is that if assessed on the new qualification I will fail as I have no experience in it.
Also it will probably take 2-3 months to get the qualification.

Obviously I could just apply on my current situation and then when I eventually get to OZ hopefully my new qualification will still be in demand and it may help me get a job fairly quickly. I am purely hoping for the advantage of being fast tracked and getting to the sun quicker!!

Cheers,



Dazza
dazza is offline  
Old Oct 4th 2002, 8:32 am
  #2  
Ex Mod (2002-2005)
 
ptlabs's Avatar
 
Joined: May 2002
Location: NSW
Posts: 5,464
ptlabs has a reputation beyond reputeptlabs has a reputation beyond reputeptlabs has a reputation beyond reputeptlabs has a reputation beyond reputeptlabs has a reputation beyond reputeptlabs has a reputation beyond reputeptlabs has a reputation beyond reputeptlabs has a reputation beyond reputeptlabs has a reputation beyond reputeptlabs has a reputation beyond reputeptlabs has a reputation beyond repute
Default Re: future occupation on MODL list

Originally posted by dazza:
One possible problem with waiting until I get the new qualification before sending in the RPL is that if assessed on the new qualification I will fail as I have no experience in it.
Also it will probably take 2-3 months to get the qualification.

...

I am purely hoping for the advantage of being fast tracked and getting to the sun quicker!!
1) ACS assesses MODL nominations based on work experience, not on qualifications alone (i.e. you have to have worked in that MODL occupation for at least 12 months)

2) No ICT occupation is fasttracked any more, not even if your ICT occupation is on the MODL.


Peter
ptlabs is offline  
Old Nov 30th 2002, 4:18 am
  #3  
Forum Regular
 
Joined: Sep 2002
Posts: 38
changu is an unknown quantity at this point
Default MODL with RPL

Hi,
Can anybody tell me how to get "MODL" points with RPL application from ACS. I could'nt find any coloum in apps. (I am qualified for RPL and my occupation is in MODL list)

Please advise.
Thanks
changu is offline  

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service

Copyright © 2018 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.