Go Back  British Expats > Living & Moving Abroad > Australia
Reload this Page >

Do Canadian Electricals work in Australia

Do Canadian Electricals work in Australia

Old Nov 16th 2002, 9:15 pm
  #1  
BE Forum Addict
Thread Starter
 
Joined: Feb 2002
Location: Dream life UK....
Posts: 2,912
dotty is on a distinguished road
Default Do Canadian Electricals work in Australia

We know that we can obtain far more advanced and one third of the price TV,s Audio etc in Canada. However if we buy and have it shipped back is it going to work?

Anybody brought Canadian or US Tv,s etc over to Aus and did they work? Also looking at laptops, car CD,s.

Blame my husband for this question, he was quoted a whopping $13,000 for a TV yesterday here, that appears to be a very old model at treble the price of one on a Canadian Website and guess who will be in Canada in January.
dotty is offline  
Old Nov 17th 2002, 3:07 am
  #2  
BE Enthusiast
 
jeannie's Avatar
 
Joined: Jul 2002
Location: B.c Canada
Posts: 910
jeannie has a brilliant futurejeannie has a brilliant futurejeannie has a brilliant futurejeannie has a brilliant futurejeannie has a brilliant futurejeannie has a brilliant future
Default Re: Do Canadian Electricals work in Australia

Originally posted by dotty
We know that we can obtain far more advanced and one third of the price TV,s Audio etc in Canada. However if we buy and have it shipped back is it going to work?

Anybody brought Canadian or US Tv,s etc over to Aus and did they work? Also looking at laptops, car CD,s.

Blame my husband for this question, he was quoted a whopping $13,000 for a TV yesterday here, that appears to be a very old model at treble the price of one on a Canadian Website and guess who will be in Canada in January.

I know Canadian appliances wont work in England, Aus and UK have the same electrics dont they ???
jeannie is offline  
Old Nov 17th 2002, 6:08 am
  #3  
BE Enthusiast
 
suebo's Avatar
 
Joined: Sep 2002
Location: Tampa, FL
Posts: 916
suebo is on a distinguished road
Default Re: Do Canadian Electricals work in Australia

Originally posted by jeannie
I know Canadian appliances wont work in England, Aus and UK have the same electrics dont they ???
I am not sure what system is in Canada, but the US system will not work there. You have to have a tv with PAL and NTSC, which I have found is not available in USA), so I guess the answer is no. You would be better off buying a TV when you get there, after the shipping costs, insurance, warranty, price (after converting the $), it would probably be cheaper to just buy a new one.
suebo is offline  
Old Nov 17th 2002, 7:29 am
  #4  
Forum Regular
 
Joined: Sep 2002
Posts: 98
dm543 is an unknown quantity at this point
Default

US/Can TVs = NTSC

Australia = PAL

Also, the electrical voltages are different and the plugs are different.
dm543 is offline  

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service

Copyright © 2018 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.