Go Back  British Expats > Living & Moving Abroad > USA
Reload this Page >

Verizon plan - ID requirements

Verizon plan - ID requirements

Old May 16th 2013, 7:12 am
  #1  
Just Joined
Thread Starter
 
Joined: May 2013
Posts: 24
Cydonia is an unknown quantity at this point
Default Verizon plan - ID requirements

I'd like to get a mobile plan with a US company while I'm over there on a B1/B2 visa. I've heard Verizon (as one example) has ID requirements for security reasons. Do I need an SSN and proper US address to sign up with them, or would my Australian ID suffice do you think?
Cydonia is offline  
Old May 16th 2013, 12:20 pm
  #2  
Often not so civil...
 
civilservant's Avatar
 
Joined: Apr 2010
Location: The Boonies, GA
Posts: 8,213
civilservant has a reputation beyond reputecivilservant has a reputation beyond reputecivilservant has a reputation beyond reputecivilservant has a reputation beyond reputecivilservant has a reputation beyond reputecivilservant has a reputation beyond reputecivilservant has a reputation beyond reputecivilservant has a reputation beyond reputecivilservant has a reputation beyond reputecivilservant has a reputation beyond reputecivilservant has a reputation beyond repute
Default Re: Verizon plan - ID requirements

You say 'a plan' do you mean pay as you go or contract?
civilservant is offline  
Old May 16th 2013, 1:40 pm
  #3  
BE Forum Addict
 
Joined: Feb 2004
Location: Midlands - MA - CO-CA
Posts: 2,492
joto has a reputation beyond reputejoto has a reputation beyond reputejoto has a reputation beyond reputejoto has a reputation beyond reputejoto has a reputation beyond reputejoto has a reputation beyond reputejoto has a reputation beyond reputejoto has a reputation beyond reputejoto has a reputation beyond reputejoto has a reputation beyond reputejoto has a reputation beyond repute
Default Re: Verizon plan - ID requirements

We just signed up with Verizon for a 2 year contract, which I think is the standard length of contract. They needed to see our drivers licenses, but we are citizens. I think DH was asked for his ss#. You could go into a store and ask what their requirements are, or if that doesn't work, use a pay as you go one.
joto is offline  
Old May 16th 2013, 1:56 pm
  #4  
Banned
 
Joined: Apr 2013
Posts: 5,154
hungryhorace has a reputation beyond reputehungryhorace has a reputation beyond reputehungryhorace has a reputation beyond reputehungryhorace has a reputation beyond reputehungryhorace has a reputation beyond reputehungryhorace has a reputation beyond reputehungryhorace has a reputation beyond reputehungryhorace has a reputation beyond reputehungryhorace has a reputation beyond reputehungryhorace has a reputation beyond reputehungryhorace has a reputation beyond repute
Default Re: Verizon plan - ID requirements

Originally Posted by Cydonia View Post
I'd like to get a mobile plan with a US company while I'm over there on a B1/B2 visa. I've heard Verizon (as one example) has ID requirements for security reasons. Do I need an SSN and proper US address to sign up with them, or would my Australian ID suffice do you think?
I presume you're talking about Verizon wireless? If so, don't bother. You'll be tied into a 2 year contract. Their pre-paid plans aren't suitable for an iPhone either as they refuse to activate non Verizon phones unless you push them strongly on it.

My advice: www.redpocket.com (AT&T) or www.tmobile.com or www.pagepluscellular.com (Verizon)
hungryhorace is offline  
Old May 16th 2013, 2:03 pm
  #5  
 
Weeze's Avatar
 
Joined: Jun 2010
Location: Houston, TX
Posts: 2,262
Weeze has a reputation beyond reputeWeeze has a reputation beyond reputeWeeze has a reputation beyond reputeWeeze has a reputation beyond reputeWeeze has a reputation beyond reputeWeeze has a reputation beyond reputeWeeze has a reputation beyond reputeWeeze has a reputation beyond reputeWeeze has a reputation beyond reputeWeeze has a reputation beyond reputeWeeze has a reputation beyond repute
Default Re: Verizon plan - ID requirements

Virginmobile.com too.
Weeze is offline  
Old May 16th 2013, 2:09 pm
  #6  
 
Poppy girl's Avatar
 
Joined: Oct 2006
Location: Reno Nevada
Posts: 15,917
Poppy girl has a reputation beyond reputePoppy girl has a reputation beyond reputePoppy girl has a reputation beyond reputePoppy girl has a reputation beyond reputePoppy girl has a reputation beyond reputePoppy girl has a reputation beyond reputePoppy girl has a reputation beyond reputePoppy girl has a reputation beyond reputePoppy girl has a reputation beyond reputePoppy girl has a reputation beyond reputePoppy girl has a reputation beyond repute
Default Re: Verizon plan - ID requirements

As I found out yesterday, PAYG with AT&T does not work on smart phones, iphones, Blackberrys, I decided to save money ie $30 a month by getting the identical plan I was on when my 2 year contract ran out,....result no internet connection, phone (Android) not compatible, why did they not tell me this before, now they want to put me on a 2 years contract again (not in this life time)done with contracts.....plus they want to run my credit again FFS I have been with them since they were Cingular and my 2 years contract this time around only expired Tuesday, flippen joke....they screwed up and I have to suffer

Vent over as you were
Poppy girl is offline  
Old May 16th 2013, 2:13 pm
  #7  
@matthewb76
 
Manc's Avatar
 
Joined: Jul 2003
Location: Missouri
Posts: 21,886
Manc has a reputation beyond reputeManc has a reputation beyond reputeManc has a reputation beyond reputeManc has a reputation beyond reputeManc has a reputation beyond reputeManc has a reputation beyond reputeManc has a reputation beyond reputeManc has a reputation beyond reputeManc has a reputation beyond reputeManc has a reputation beyond reputeManc has a reputation beyond repute
Default Re: Verizon plan - ID requirements

Metro PCS or Boost.......
Manc is offline  
Old May 16th 2013, 2:23 pm
  #8  
 
Poppy girl's Avatar
 
Joined: Oct 2006
Location: Reno Nevada
Posts: 15,917
Poppy girl has a reputation beyond reputePoppy girl has a reputation beyond reputePoppy girl has a reputation beyond reputePoppy girl has a reputation beyond reputePoppy girl has a reputation beyond reputePoppy girl has a reputation beyond reputePoppy girl has a reputation beyond reputePoppy girl has a reputation beyond reputePoppy girl has a reputation beyond reputePoppy girl has a reputation beyond reputePoppy girl has a reputation beyond repute
Default Re: Verizon plan - ID requirements

Originally Posted by Manc View Post
Metro PCS or Boost.......
Metro PCS sadly does not have the best of coverage
Poppy girl is offline  
Old May 16th 2013, 3:27 pm
  #9  
Bob
BE Site Lead
 
Bob's Avatar
 
Joined: Aug 2004
Location: MA, USA
Posts: 91,772
Bob has a reputation beyond reputeBob has a reputation beyond reputeBob has a reputation beyond reputeBob has a reputation beyond reputeBob has a reputation beyond reputeBob has a reputation beyond reputeBob has a reputation beyond reputeBob has a reputation beyond reputeBob has a reputation beyond reputeBob has a reputation beyond reputeBob has a reputation beyond repute
Default Re: Verizon plan - ID requirements

SSN is just so they can run a credit check on you, which you won't have.

Just get a PAYG and there's loads to choose from, Cricket, Straight Talk, Virgin, Tracfone, etc, etc. All depends on which has best coverage in your area.
Bob is offline  
Old May 16th 2013, 4:40 pm
  #10  
BE Forum Addict
 
Joined: Feb 2010
Location: Temecula, CA
Posts: 4,759
GeoffM has a reputation beyond reputeGeoffM has a reputation beyond reputeGeoffM has a reputation beyond reputeGeoffM has a reputation beyond reputeGeoffM has a reputation beyond reputeGeoffM has a reputation beyond reputeGeoffM has a reputation beyond reputeGeoffM has a reputation beyond reputeGeoffM has a reputation beyond reputeGeoffM has a reputation beyond reputeGeoffM has a reputation beyond repute
Default Re: Verizon plan - ID requirements

I used T-Mobile for an iPhone monthly plan (no contract), $50/pm. The phone had to have been unlocked, and I did have to fiddle with the settings to get the data working properly.
GeoffM is offline  
Old May 16th 2013, 4:51 pm
  #11  
BE Enthusiast
 
markwm's Avatar
 
Joined: Feb 2012
Posts: 498
markwm has much to be proud ofmarkwm has much to be proud ofmarkwm has much to be proud ofmarkwm has much to be proud ofmarkwm has much to be proud ofmarkwm has much to be proud ofmarkwm has much to be proud ofmarkwm has much to be proud ofmarkwm has much to be proud ofmarkwm has much to be proud ofmarkwm has much to be proud of
Default Re: Verizon plan - ID requirements

Originally Posted by Poppy girl View Post
As I found out yesterday, PAYG with AT&T does not work on smart phones, iphones, Blackberrys, I decided to save money ie $30 a month by getting the identical plan I was on when my 2 year contract ran out,....result no internet connection, phone (Android) not compatible, why did they not tell me this before, now they want to put me on a 2 years contract again (not in this life time)done with contracts.....plus they want to run my credit again FFS I have been with them since they were Cingular and my 2 years contract this time around only expired Tuesday, flippen joke....they screwed up and I have to suffer

Vent over as you were
Yes it does: I use PAYG on both iPhones without a problem. Just go into the store and ask for a PAYG sim for your iPhone: simple. The only downside is you can't add data to your plan so you are restricted to wireless but not found that to be restrictive at all.
markwm is offline  
Old May 16th 2013, 4:55 pm
  #12  
Often not so civil...
 
civilservant's Avatar
 
Joined: Apr 2010
Location: The Boonies, GA
Posts: 8,213
civilservant has a reputation beyond reputecivilservant has a reputation beyond reputecivilservant has a reputation beyond reputecivilservant has a reputation beyond reputecivilservant has a reputation beyond reputecivilservant has a reputation beyond reputecivilservant has a reputation beyond reputecivilservant has a reputation beyond reputecivilservant has a reputation beyond reputecivilservant has a reputation beyond reputecivilservant has a reputation beyond repute
Default Re: Verizon plan - ID requirements

So you've got an iPhone but cant use the data. Yeah that;s really helpful
civilservant is offline  
Old May 16th 2013, 5:00 pm
  #13  
BE Forum Addict
 
rpjs's Avatar
 
Joined: Sep 2010
Location: Sleepy Hollow, New York
Posts: 2,520
rpjs has a reputation beyond reputerpjs has a reputation beyond reputerpjs has a reputation beyond reputerpjs has a reputation beyond reputerpjs has a reputation beyond reputerpjs has a reputation beyond reputerpjs has a reputation beyond reputerpjs has a reputation beyond reputerpjs has a reputation beyond reputerpjs has a reputation beyond reputerpjs has a reputation beyond repute
Default Re: Verizon plan - ID requirements

Originally Posted by markwm View Post
Yes it does: I use PAYG on both iPhones without a problem. Just go into the store and ask for a PAYG sim for your iPhone: simple. The only downside is you can't add data to your plan so you are restricted to wireless but not found that to be restrictive at all.
You can add data to an iPhone on AT&T PAYG - both me and OH have it. You need a little bit of tech savvy though - you have to download the iPhone Configuration Utility from Apple and set up the AT&T data APN. There are a squillion guides on teh Interwebs on how to do this. Also the $2 a day PAYG plan no longer supports data but the $25 per month plan does. It's another $25 for 1GB data for a month, so $50 per month in all, which is still cheaper than a pay monthly plan.

The only thing we don't have working is voicemail.

Last edited by rpjs; May 16th 2013 at 5:02 pm.
rpjs is offline  
Old May 16th 2013, 5:03 pm
  #14  
BE Forum Addict
 
Joined: Feb 2010
Location: Temecula, CA
Posts: 4,759
GeoffM has a reputation beyond reputeGeoffM has a reputation beyond reputeGeoffM has a reputation beyond reputeGeoffM has a reputation beyond reputeGeoffM has a reputation beyond reputeGeoffM has a reputation beyond reputeGeoffM has a reputation beyond reputeGeoffM has a reputation beyond reputeGeoffM has a reputation beyond reputeGeoffM has a reputation beyond reputeGeoffM has a reputation beyond repute
Default Re: Verizon plan - ID requirements

Originally Posted by civilservant View Post
So you've got an iPhone but cant use the data. Yeah that;s really helpful
Wifi.
GeoffM is offline  
Old May 16th 2013, 5:06 pm
  #15  
Often not so civil...
 
civilservant's Avatar
 
Joined: Apr 2010
Location: The Boonies, GA
Posts: 8,213
civilservant has a reputation beyond reputecivilservant has a reputation beyond reputecivilservant has a reputation beyond reputecivilservant has a reputation beyond reputecivilservant has a reputation beyond reputecivilservant has a reputation beyond reputecivilservant has a reputation beyond reputecivilservant has a reputation beyond reputecivilservant has a reputation beyond reputecivilservant has a reputation beyond reputecivilservant has a reputation beyond repute
Default Re: Verizon plan - ID requirements

Originally Posted by GeoffM View Post
Wifi.
Apparently you must live in a Wifi-ed hub Geoff, because down in the sticks in GA its few and far between!
civilservant is offline  

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell My Personal Information -

Copyright © 2018 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.