Go Back  British Expats > Living & Moving Abroad > USA
Reload this Page >

Moving back to the US! Anyway to make our Wii Work?

Moving back to the US! Anyway to make our Wii Work?

Old Feb 12th 2011, 7:18 am
  #1  
Forum Regular
Thread Starter
 
Joined: Sep 2009
Location: St Albans, UK
Posts: 35
Holmgirlj is on a distinguished road
Default Moving back to the US! Anyway to make our Wii Work?

Hi All,
So we are getting all set to move back to the States and with that comes deciding what we can take...and what we can't!
I wanted to know if anyone has figured out a way to have their UK Wii work in the States??
Any tricks/advice would be most appreciated!!!
Thanks!

Jen
Holmgirlj is offline  
Old Feb 12th 2011, 7:47 am
  #2  
Forum Regular
 
Joined: Dec 2007
Location: Suburban Houston, TX
Posts: 246
steve100100 is just really nicesteve100100 is just really nicesteve100100 is just really nicesteve100100 is just really nicesteve100100 is just really nicesteve100100 is just really nicesteve100100 is just really nicesteve100100 is just really nicesteve100100 is just really nicesteve100100 is just really nice
Default Re: Moving back to the US! Anyway to make our Wii Work?

Sell it on eBay and buy a new one here
steve100100 is offline  
Old Feb 13th 2011, 5:18 am
  #3  
BE Enthusiast
 
Joined: Mar 2010
Posts: 478
Jscl has a reputation beyond reputeJscl has a reputation beyond reputeJscl has a reputation beyond reputeJscl has a reputation beyond reputeJscl has a reputation beyond reputeJscl has a reputation beyond reputeJscl has a reputation beyond reputeJscl has a reputation beyond reputeJscl has a reputation beyond reputeJscl has a reputation beyond reputeJscl has a reputation beyond repute
Default Re: Moving back to the US! Anyway to make our Wii Work?

If you could buy a voltage adapter, which you probably could find quite easily, you'd still have the problem of displaying the pal output on a new ntsc tv, unless you bought a multi-standard tv. This says a way to do it with a pal/ntsc converter:

http://www.ehow.com/how_5458609_chan...-pal-ntsc.html

I agree the better option would be to buy a new system. Wiis probably have quite a good resale value still.
Jscl is offline  
Old Feb 13th 2011, 2:22 pm
  #4  
Bob
BE Site Lead
 
Bob's Avatar
 
Joined: Aug 2004
Location: MA, USA
Posts: 91,729
Bob has a reputation beyond reputeBob has a reputation beyond reputeBob has a reputation beyond reputeBob has a reputation beyond reputeBob has a reputation beyond reputeBob has a reputation beyond reputeBob has a reputation beyond reputeBob has a reputation beyond reputeBob has a reputation beyond reputeBob has a reputation beyond reputeBob has a reputation beyond repute
Default Re: Moving back to the US! Anyway to make our Wii Work?

Originally Posted by Jscl View Post
If you could buy a voltage adapter, which you probably could find quite easily, you'd still have the problem of displaying the pal output on a new ntsc tv, unless you bought a multi-standard tv. This says a way to do it with a pal/ntsc converter:

http://www.ehow.com/how_5458609_chan...-pal-ntsc.html

I agree the better option would be to buy a new system. Wiis probably have quite a good resale value still.
Those converters are shit though, unless you get a big digital one, and they would cost more than the Wii. Could just use component cables though I think.

The other issue is, you'll be stuck buying imports I think, unless you hack it because of the regions.

I think the Freeloader hack mod can change the PAL/NTSC and remove region coding...but it's on the dubious side of very dodgy.
Bob is offline  
Old Feb 13th 2011, 11:33 pm
  #5  
BE Enthusiast
 
taffie77's Avatar
 
Joined: Mar 2008
Location: Minneapolis, MN
Posts: 307
taffie77 has much to be proud oftaffie77 has much to be proud oftaffie77 has much to be proud oftaffie77 has much to be proud oftaffie77 has much to be proud oftaffie77 has much to be proud oftaffie77 has much to be proud oftaffie77 has much to be proud oftaffie77 has much to be proud oftaffie77 has much to be proud oftaffie77 has much to be proud of
Default Re: Moving back to the US! Anyway to make our Wii Work?

We use a UK Wii here, but our TV is both PAL and NTSC, plus we have a voltage transformer (not solely for the Wii!).
However, what I have found is that you can't change the location in set-up to the US, it only has European option. Not a big problem, but it offers you 'local' downloads based on your location, and so I can't add Netflix
You are probably already aware of this, but games are region fixed too.
taffie77 is offline  

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell My Personal Information

Copyright © 2018 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.