Go Back  British Expats > Living & Moving Abroad > Middle East > The Sand Pit
Reload this Page >

Are iPhones from Du SIM-locked?

Are iPhones from Du SIM-locked?

Closed Thread

Old Mar 22nd 2014, 6:40 am
  #1  
Soupy twist
Thread Starter
 
Joined: Dec 2004
Posts: 2,256
Eeyore has a reputation beyond reputeEeyore has a reputation beyond reputeEeyore has a reputation beyond reputeEeyore has a reputation beyond reputeEeyore has a reputation beyond reputeEeyore has a reputation beyond reputeEeyore has a reputation beyond reputeEeyore has a reputation beyond reputeEeyore has a reputation beyond reputeEeyore has a reputation beyond reputeEeyore has a reputation beyond repute
Default Are iPhones from Du SIM-locked?

Thinking about getting a couple of iPhone 5s's using Du's discounted offer. Anybody know if they're SIM-locked or not? It's handy just being able to swap in a local tourist SIM card when we go on holiday.
Eeyore is offline  
Old Mar 22nd 2014, 10:12 am
  #2  
BE Enthusiast
 
Pongo's Avatar
 
Joined: Sep 2012
Posts: 352
Pongo has a reputation beyond reputePongo has a reputation beyond reputePongo has a reputation beyond reputePongo has a reputation beyond reputePongo has a reputation beyond reputePongo has a reputation beyond reputePongo has a reputation beyond reputePongo has a reputation beyond reputePongo has a reputation beyond reputePongo has a reputation beyond reputePongo has a reputation beyond repute
Default Re: Are iPhones from Du SIM-locked?

I am a Du customer although I don't know if the sim is locked. Generally I am happy with them, however I do get bombarded with email and text reminders that my bill is due, usually about 2 weeks before it is actually due. I used to get calls as well but ignore any numbers I don't recognise. Roaming is okay in the UK. The phone however is a pain, it keeps switching off then back on again.
Pongo is offline  
Old Mar 22nd 2014, 8:41 pm
  #3  
Soupy twist
Thread Starter
 
Joined: Dec 2004
Posts: 2,256
Eeyore has a reputation beyond reputeEeyore has a reputation beyond reputeEeyore has a reputation beyond reputeEeyore has a reputation beyond reputeEeyore has a reputation beyond reputeEeyore has a reputation beyond reputeEeyore has a reputation beyond reputeEeyore has a reputation beyond reputeEeyore has a reputation beyond reputeEeyore has a reputation beyond reputeEeyore has a reputation beyond repute
Default Re: Are iPhones from Du SIM-locked?

I specifically need a non-locked phone because I don't do roaming, it's insanely expensive compared to buying a local SIM wherever you are.
Eeyore is offline  
Old Mar 23rd 2014, 1:52 am
  #4  
Lost in BE Cyberspace
 
Gozit's Avatar
 
Joined: Sep 2013
Location: SW Ontario, Canada
Posts: 6,262
Gozit has a reputation beyond reputeGozit has a reputation beyond reputeGozit has a reputation beyond reputeGozit has a reputation beyond reputeGozit has a reputation beyond reputeGozit has a reputation beyond reputeGozit has a reputation beyond reputeGozit has a reputation beyond reputeGozit has a reputation beyond reputeGozit has a reputation beyond reputeGozit has a reputation beyond repute
Default Re: Are iPhones from Du SIM-locked?

Originally Posted by Eeyore View Post
I specifically need a non-locked phone because I don't do roaming, it's insanely expensive compared to buying a local SIM wherever you are.
Totally hear you... According to my uncle Du/Etisalat phones are factory unlocked although beware, FaceTime is disabled on Dubai bought phones... (why I have no effing clue) So if you never ever want FaceTime on your iPhone then go ahead. Otherwise buy one from back home and have someone send it to you...
(Yes even after you take it out of the UAE and put another SIM in it there will never be FaceTime on the phone, UAE gov made apple whitelist by serial number and if it was purchased in UAE it will never have FaceTime )
Gozit is offline  
Old Mar 23rd 2014, 3:03 am
  #5  
Lost in BE Cyberspace
 
Gozit's Avatar
 
Joined: Sep 2013
Location: SW Ontario, Canada
Posts: 6,262
Gozit has a reputation beyond reputeGozit has a reputation beyond reputeGozit has a reputation beyond reputeGozit has a reputation beyond reputeGozit has a reputation beyond reputeGozit has a reputation beyond reputeGozit has a reputation beyond reputeGozit has a reputation beyond reputeGozit has a reputation beyond reputeGozit has a reputation beyond reputeGozit has a reputation beyond repute
Default Re: Are iPhones from Du SIM-locked?

Here's a description of it (prob better than mine!) on another site: http://www.ifans.com/forums/threads/...in-uae.403476/
Gozit is offline  
Old Mar 23rd 2014, 4:05 am
  #6  
Soupy twist
Thread Starter
 
Joined: Dec 2004
Posts: 2,256
Eeyore has a reputation beyond reputeEeyore has a reputation beyond reputeEeyore has a reputation beyond reputeEeyore has a reputation beyond reputeEeyore has a reputation beyond reputeEeyore has a reputation beyond reputeEeyore has a reputation beyond reputeEeyore has a reputation beyond reputeEeyore has a reputation beyond reputeEeyore has a reputation beyond reputeEeyore has a reputation beyond repute
Default Re: Are iPhones from Du SIM-locked?

According to my uncle Du/Etisalat phones are factory unlocked
Thanks for that. I was reasonably sure they were. Obviously I could ask in the Du shop, but I'm not convinced they'd necessarily tell me the truth if they weren't...

BTW, if you jailbreak your phone, you can enable FaceTime. Jailbreaking is very quick and simple at the moment thanks to the evasi0n exploit, but it won't (yet) work with the iOS 7.1 update that's recently come out.
Eeyore is offline  
Old Mar 23rd 2014, 4:08 am
  #7  
Lost in BE Cyberspace
 
Gozit's Avatar
 
Joined: Sep 2013
Location: SW Ontario, Canada
Posts: 6,262
Gozit has a reputation beyond reputeGozit has a reputation beyond reputeGozit has a reputation beyond reputeGozit has a reputation beyond reputeGozit has a reputation beyond reputeGozit has a reputation beyond reputeGozit has a reputation beyond reputeGozit has a reputation beyond reputeGozit has a reputation beyond reputeGozit has a reputation beyond reputeGozit has a reputation beyond repute
Default Re: Are iPhones from Du SIM-locked?

Originally Posted by Eeyore View Post
Thanks for that. I was reasonably sure they were. Obviously I could ask in the Du shop, but I'm not convinced they'd necessarily tell me the truth if they weren't...

BTW, if you jailbreak your phone, you can enable FaceTime. Jailbreaking is very quick and simple at the moment thanks to the evasi0n exploit, but it won't (yet) work with the iOS 7.1 update that's recently come out.
Yeah I know but I'm rather averse to jailbreaking. I tried it once on a 3GS and it made the phone suuuper slow. I guess if you dont mind jailbreaking or dont use FaceTime you'll be OK

HTH
Gozit is offline  
Old Mar 23rd 2014, 4:09 am
  #8  
Soupy twist
Thread Starter
 
Joined: Dec 2004
Posts: 2,256
Eeyore has a reputation beyond reputeEeyore has a reputation beyond reputeEeyore has a reputation beyond reputeEeyore has a reputation beyond reputeEeyore has a reputation beyond reputeEeyore has a reputation beyond reputeEeyore has a reputation beyond reputeEeyore has a reputation beyond reputeEeyore has a reputation beyond reputeEeyore has a reputation beyond reputeEeyore has a reputation beyond repute
Default Re: Are iPhones from Du SIM-locked?

Originally Posted by gozitanguygoinghome99xx View Post
Yeah I know but I'm rather averse to jailbreaking. I tried it once on a 3GS and it made the phone suuuper slow
Never heard of that happening before. There's no inherent reason for jailbreaking to slow the phone down.
Eeyore is offline  
Old Mar 23rd 2014, 4:12 am
  #9  
Lost in BE Cyberspace
 
Gozit's Avatar
 
Joined: Sep 2013
Location: SW Ontario, Canada
Posts: 6,262
Gozit has a reputation beyond reputeGozit has a reputation beyond reputeGozit has a reputation beyond reputeGozit has a reputation beyond reputeGozit has a reputation beyond reputeGozit has a reputation beyond reputeGozit has a reputation beyond reputeGozit has a reputation beyond reputeGozit has a reputation beyond reputeGozit has a reputation beyond reputeGozit has a reputation beyond repute
Default Re: Are iPhones from Du SIM-locked?

Originally Posted by Eeyore View Post
Never heard of that happening before. There's no inherent reason for jailbreaking to slow the phone down.
It was rather odd the one I used, had to tether the phone to the computer just to restart the damn thing, so overall not a good experience, although in your case you may like it and it works Maybe its gotten better since 2009 (5 years ago! ) , I would think so at least
Gozit is offline  
Old Mar 23rd 2014, 10:06 am
  #10  
Forum Regular
 
Joined: Feb 2011
Location: Abu Dhabi
Posts: 293
flood2 will become famous soon enoughflood2 will become famous soon enough
Default Re: Are iPhones from Du SIM-locked?

Originally Posted by gozitanguygoinghome99xx View Post
Totally hear you... According to my uncle Du/Etisalat phones are factory unlocked although beware, FaceTime is disabled on Dubai bought phones... (why I have no effing clue) So if you never ever want FaceTime on your iPhone then go ahead. Otherwise buy one from back home and have someone send it to you...
(Yes even after you take it out of the UAE and put another SIM in it there will never be FaceTime on the phone, UAE gov made apple whitelist by serial number and if it was purchased in UAE it will never have FaceTime )
I had an Etisalat iPhone 5 bought direct from them. It did not have FaceTime when in the UAE, but when i worked in Qatar and put in other sim card when in Doha, FaceTime appeared on phone.
flood2 is offline  
Old Mar 23rd 2014, 1:48 pm
  #11  
Lost in BE Cyberspace
 
Gozit's Avatar
 
Joined: Sep 2013
Location: SW Ontario, Canada
Posts: 6,262
Gozit has a reputation beyond reputeGozit has a reputation beyond reputeGozit has a reputation beyond reputeGozit has a reputation beyond reputeGozit has a reputation beyond reputeGozit has a reputation beyond reputeGozit has a reputation beyond reputeGozit has a reputation beyond reputeGozit has a reputation beyond reputeGozit has a reputation beyond reputeGozit has a reputation beyond repute
Default Re: Are iPhones from Du SIM-locked?

Originally Posted by flood2 View Post
I had an Etisalat iPhone 5 bought direct from them. It did not have FaceTime when in the UAE, but when i worked in Qatar and put in other sim card when in Doha, FaceTime appeared on phone.
Oh really? Thats good. People online were saying that it doesn't work even when you leave the UAE... If you go for the Du iPhone 5S Eeyore you'll have to let us know if FaceTime works outside UAE! Interesting enough, it works on non-UAE iPhones whilst in the UAE, my uncle FaceTimed us alot when he lived there (from his iPhone brought from US) and still does now he lives in Doha.
Gozit is offline  

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service