Power adaptors US-UK

Old Dec 28th 2003, 5:37 am
  #1  
Just Joined
Thread Starter
 
Joined: Dec 2003
Posts: 3
Pa12345 is an unknown quantity at this point
Question Power adaptors US-UK

My husband and I are returning to the UK in May from the States.
We will be bringing 2 computers and 2 printers and want to know where we can find a power adaptor for these. We have searched online and found nothing. We want the kind that has multiple sockets so we can plug everything into one.

Any ideas?

Thanks,

Jane.

:lecture:
Pa12345 is offline  
Old Dec 28th 2003, 7:38 am
  #2  
 
Joined: Aug 2003
Posts: 11,149
bondipom is an unknown quantity at this point
Default Re: Power adaptors US-UK

Originally posted by persephone
My husband and I are returning to the UK in May from the States.
We will be bringing 2 computers and 2 printers and want to know where we can find a power adaptor for these. We have searched online and found nothing. We want the kind that has multiple sockets so we can plug everything into one.

Any ideas?

Thanks,

Jane.

:lecture:
Have a look on the back your PC and you should find a red voltage switch. If so then you will not need a power adapter. Unless the printers are expensive I would ditch them as a power adapater will probably costs as much as an inkjet. Inkjet printers are subsidised so the manufacturers make money on the cartridges.
bondipom is offline  
Old Dec 28th 2003, 10:27 am
  #3  
JeanDupont
Guest
 
Posts: n/a
Default

Any other stuff like monitors have a look on the back and check to see if they are multivoltage - sometime more recent ones are autosensing multivoltage.
Other than that you could try getting one of those big yellow building site transformers - they turn UK 240V into approx 110V but do not change the hertz.
Good advice on the printers - they are usually sensitive to hertz - get an Epson and use compatible cartridges.
 
Old Dec 28th 2003, 5:28 pm
  #4  
Banned
 
Joined: Aug 2003
Location: I refuse to answer on the grounds it may incriminate me
Posts: 4,513
Luke I Amyofath has a reputation beyond reputeLuke I Amyofath has a reputation beyond reputeLuke I Amyofath has a reputation beyond reputeLuke I Amyofath has a reputation beyond reputeLuke I Amyofath has a reputation beyond reputeLuke I Amyofath has a reputation beyond reputeLuke I Amyofath has a reputation beyond reputeLuke I Amyofath has a reputation beyond reputeLuke I Amyofath has a reputation beyond reputeLuke I Amyofath has a reputation beyond reputeLuke I Amyofath has a reputation beyond repute
Default

computers dont run on 110 or 240 a/c they run on 12, sometimes 24v dc, its the power supply that runs on a/c. If the power supply on your computers have a voltage switch from 240-110, it should run ok seeing as the frequency shouldnt be a problem because the computer power supply is also the transformer to step the voltage down to 12v dc.
If the power supply doesnt do the job properly when youre back in the uk I would simply replace it with a uk 240v one. done in 5 minutes if you know how to use a screwdriver
Luke I Amyofath is offline  
Old Dec 29th 2003, 8:55 am
  #5  
BE Enthusiast
 
jaytee's Avatar
 
Joined: Nov 2002
Location: Birmingham, USA
Posts: 802
jaytee is an unknown quantity at this point
Default

Originally posted by JeanDupont
Any other stuff like monitors have a look on the back and check to see if they are multivoltage - sometime more recent ones are autosensing multivoltage.
Other than that you could try getting one of those big yellow building site transformers - they turn UK 240V into approx 110V but do not change the hertz.
Good advice on the printers - they are usually sensitive to hertz - get an Epson and use compatible cartridges.
That's right. SOME equipment such as computers, camcorders, possibly printers or anything with a small transformer adaptor between it and the wall can possibly take input voltage of 110-220, 50 or 60 cycles and you would just need to buy a different power cord from the transformer plug to the wall outlet.


For computers, the power supply has a switch.. again, you just need a different power cord to fit the wall.





That way, it's just 2 pounds sterling per cord instead of 30 or more for a transformer (which I ended up getting for my digital camera which didn't have an in-line transformer).

Last edited by jaytee; Dec 29th 2003 at 9:10 am.
jaytee is offline  

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Contact Us - Manage Preferences Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Your Privacy Choices -

Copyright © 2024 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.