Go Back  British Expats > Living & Moving Abroad > Australia
Reload this Page >

Do I need an aeriel/antenna

Do I need an aeriel/antenna

Old Sep 15th 2010, 9:09 am
  #1  
Just Joined
Thread Starter
 
Joined: Jan 2010
Posts: 21
the sound of the waves has much to be proud ofthe sound of the waves has much to be proud ofthe sound of the waves has much to be proud ofthe sound of the waves has much to be proud ofthe sound of the waves has much to be proud ofthe sound of the waves has much to be proud ofthe sound of the waves has much to be proud ofthe sound of the waves has much to be proud ofthe sound of the waves has much to be proud ofthe sound of the waves has much to be proud ofthe sound of the waves has much to be proud of
Default Do I need an aeriel/antenna

Hi really hope you can help me. The place where I am renting has an aerial built into the roof, and, I cannot get any reception for my TV at all. I am waiting for my t box and modem which should arrive by friday but was just wondering whether I will need an aerial or antenna installed on my roof to receive programs from this? I havnt ordered foxtel as yet as I just want to see whats available on the pig pond stuff. Could anyone tell me what channels I will get with a T box and without an aerial.
Many thanks in advance.
the sound of the waves is offline  
Old Sep 15th 2010, 10:47 am
  #2  
ABCDiamond
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: Do I need an aeriel/antenna

Your exact location may be a big factor in the answer.

However, if there is an aerial already there, one would assume it was working for the previous people. Ask the agents if it is working, maybe your TV isn't working ?
 
Old Sep 15th 2010, 9:50 pm
  #3  
Just Joined
Thread Starter
 
Joined: Jan 2010
Posts: 21
the sound of the waves has much to be proud ofthe sound of the waves has much to be proud ofthe sound of the waves has much to be proud ofthe sound of the waves has much to be proud ofthe sound of the waves has much to be proud ofthe sound of the waves has much to be proud ofthe sound of the waves has much to be proud ofthe sound of the waves has much to be proud ofthe sound of the waves has much to be proud ofthe sound of the waves has much to be proud ofthe sound of the waves has much to be proud of
Default Re: Do I need an aeriel/antenna

Originally Posted by ABCDiamond View Post
Your exact location may be a big factor in the answer.

However, if there is an aerial already there, one would assume it was working for the previous people. Ask the agents if it is working, maybe your TV isn't working ?
Cheers for that, its a new build and apparently the reception is very poor. Most seem to have an aerial, but they dont have the tbox. Ive tried to tune the tv in but nothing! It searches through all the channels but cna't find anything. The DVD on it works fine so im assuming that it is an aerial problem.
the sound of the waves is offline  
Old Sep 15th 2010, 11:47 pm
  #4  
BE Forum Addict
 
jothefw's Avatar
 
Joined: Mar 2006
Location: Chinchilla, QLD - Beds/Cambs/Nhants was home in UK
Posts: 1,502
jothefw has a reputation beyond reputejothefw has a reputation beyond reputejothefw has a reputation beyond reputejothefw has a reputation beyond reputejothefw has a reputation beyond reputejothefw has a reputation beyond reputejothefw has a reputation beyond reputejothefw has a reputation beyond reputejothefw has a reputation beyond reputejothefw has a reputation beyond reputejothefw has a reputation beyond repute
Default Re: Do I need an aeriel/antenna

I hope this doesn't constitute as advertising (I have no connection ) but we use a company called Radio Specialists (google them) they're in Adelaide but ship everything, anywhere.

If you give Bruce your location he'll work out which services you should get, why you're not getting now etc.

We live in the back of whoop whoop so have aerials for everything and still using Austar so you can imagine you pleased I was when Bruce enabled us to get Bigpond!
jothefw is offline  
Old Sep 16th 2010, 12:33 am
  #5  
...giving optimism a go?!
 
DadAgain's Avatar
 
Joined: Jun 2007
Location: Brisbane (leafy, hilly western suburbs)
Posts: 2,202
DadAgain has much to be proud ofDadAgain has much to be proud ofDadAgain has much to be proud ofDadAgain has much to be proud ofDadAgain has much to be proud ofDadAgain has much to be proud ofDadAgain has much to be proud ofDadAgain has much to be proud ofDadAgain has much to be proud ofDadAgain has much to be proud ofDadAgain has much to be proud of
Default Re: Do I need an aeriel/antenna

Best to avoid broadcast TV altogether - its all crap.

Get yourself a nice high volume ISP account and source your entertainment needs from a global pool of high quality, advert free, run-to-YOUR-schedule, reception irrelevant content.

There are a few 500Gb plans out there now - so thats about 500 hours of High Def TV a month (~16 hours a day?) - Comfortably more than enough to keep you busy.
DadAgain is offline  
Old Sep 16th 2010, 7:40 am
  #6  
In melbourne
 
Joined: Apr 2002
Posts: 263
silver has a brilliant futuresilver has a brilliant futuresilver has a brilliant futuresilver has a brilliant futuresilver has a brilliant futuresilver has a brilliant futuresilver has a brilliant future
Default Re: Do I need an aeriel/antenna

Originally Posted by the sound of the waves View Post
Hi really hope you can help me. The place where I am renting has an aerial built into the roof, and, I cannot get any reception for my TV at all. I am waiting for my t box and modem which should arrive by friday but was just wondering whether I will need an aerial or antenna installed on my roof to receive programs from this? I havnt ordered foxtel as yet as I just want to see whats available on the pig pond stuff. Could anyone tell me what channels I will get with a T box and without an aerial.
Many thanks in advance.
I assume its a TV for the Australian market? not a UK one...
silver is offline  
Old Sep 16th 2010, 8:32 am
  #7  
Just Joined
Thread Starter
 
Joined: Jan 2010
Posts: 21
the sound of the waves has much to be proud ofthe sound of the waves has much to be proud ofthe sound of the waves has much to be proud ofthe sound of the waves has much to be proud ofthe sound of the waves has much to be proud ofthe sound of the waves has much to be proud ofthe sound of the waves has much to be proud ofthe sound of the waves has much to be proud ofthe sound of the waves has much to be proud ofthe sound of the waves has much to be proud ofthe sound of the waves has much to be proud of
Default Re: Do I need an aeriel/antenna

Thank you all so much for your thoughts. Decided to just go and get an aerial/antenna and now I have TV Apparently we were meant to have an antenna built into the roof but when the man checked it out we didnt so... Anyway, it was money well spent and iv got to say the man who installed the antenna was really nice and helpful. It is such a pleasure meeting new people who are friendly
the sound of the waves is offline  
Old Sep 16th 2010, 10:30 am
  #8  
Account Closed
 
Joined: Sep 2007
Posts: 5,768
PaulandNic is an unknown quantity at this point
Default Re: Do I need an aeriel/antenna

Originally Posted by the sound of the waves View Post
I just want to see whats available on the pig pond stuff. Could anyone tell me what channels I will get with a T box and without an aerial.
Many thanks in advance.
So what does your T-Box give you?

Through your BigPond Broadband connection, you will receive the following UNMETERED stations:

•BigPond News
•BigPond Racing (TVN)
•BigPond Sports News
•BigPond Footy (AFL)
•BigPond League (NRL)
•BigPond V8
•BigPond Music Channel
PaulandNic is offline  
Old Sep 22nd 2010, 4:55 am
  #9  
Forum Regular
 
Joined: Apr 2009
Posts: 59
GoldCoastOrBust is just really niceGoldCoastOrBust is just really niceGoldCoastOrBust is just really niceGoldCoastOrBust is just really niceGoldCoastOrBust is just really niceGoldCoastOrBust is just really niceGoldCoastOrBust is just really niceGoldCoastOrBust is just really nice
Default Re: Do I need an aeriel/antenna

Originally Posted by the sound of the waves View Post
Hi really hope you can help me. The place where I am renting has an aerial built into the roof, and, I cannot get any reception for my TV at all. I am waiting for my t box and modem which should arrive by friday but was just wondering whether I will need an aerial or antenna installed on my roof to receive programs from this? I havnt ordered foxtel as yet as I just want to see whats available on the pig pond stuff. Could anyone tell me what channels I will get with a T box and without an aerial.
Many thanks in advance.
As an aside, a house with Telstra Velocity Fibre to the Home doesn't need an aerial, digital channels come in via the fibre, get converted to RF and then is distributed around the house via the wiring.
GoldCoastOrBust is offline  

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service

Copyright © 2018 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.