Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old Apr 7th 2012, 10:55 am   #1
fionamw Female
Lost in BE Cyberspace
 
fionamw's Avatar
 
Joined: Oct 2008
Location: near Colmenar, Prov de Malaga
Posts: 5,161

fionamw has a reputation beyond reputefionamw has a reputation beyond reputefionamw has a reputation beyond reputefionamw has a reputation beyond reputefionamw has a reputation beyond reputefionamw has a reputation beyond reputefionamw has a reputation beyond reputefionamw has a reputation beyond reputefionamw has a reputation beyond reputefionamw has a reputation beyond reputefionamw has a reputation beyond repute
Default Avast/Windows/can't get into usual locations

Right. Latest oddity/nightmare. New Toshiba i3 Satellite C670/C670D. No Norton, McAfee proving problematic to activate so I uninstalled and put the previously recommended full range of Avast/Adaware/Spybot & Antimalware. Now....don't know if it's related to that or what, but I can't seem to get into hotmail nor facebook nor a fasthosts webmail account I use for work. All 3 get as far as the tab saying sign in, or a partial-opening but not usable. Any clues? If I were to do a system restore, could I do that to see if anything else was the problem but still retain the antiviral etc stuff?

(secondary question: Spybot came back with 28 issues, none critical but some medium, but they mean nothing to me. Is there a way of finding out in plain english?!)
__________________
'Pause Button Therapy' ...a new book to help you freeze time and consider the consequences of your actions. http://tinyurl.com/c3aswgl
fionamw is offline  

Old Apr 9th 2012, 11:56 am   #2
Soundman
Forum Regular
 
Soundman's Avatar
 
Joined: Jul 2008
Posts: 72

Soundman is a name known to allSoundman is a name known to allSoundman is a name known to allSoundman is a name known to allSoundman is a name known to allSoundman is a name known to allSoundman is a name known to allSoundman is a name known to allSoundman is a name known to allSoundman is a name known to allSoundman is a name known to all
Default Re: Avast/Windows/can't get into usual locations

Regarding spybot, in my experience, I wouldn't be worried to let spybot go ahead and clean up anything it has found.
I suggest running superantispyware http://www.superantispyware.com/ - choosing the FREE version (on the homepage) and let it run a FULL scan of your computer.
Soundman is offline  
Old Apr 9th 2012, 12:01 pm   #3
fionamw Female
Lost in BE Cyberspace
 
fionamw's Avatar
 
Joined: Oct 2008
Location: near Colmenar, Prov de Malaga
Posts: 5,161

fionamw has a reputation beyond reputefionamw has a reputation beyond reputefionamw has a reputation beyond reputefionamw has a reputation beyond reputefionamw has a reputation beyond reputefionamw has a reputation beyond reputefionamw has a reputation beyond reputefionamw has a reputation beyond reputefionamw has a reputation beyond reputefionamw has a reputation beyond reputefionamw has a reputation beyond repute
Default Re: Avast/Windows/can't get into usual locations

Quote:
Originally Posted by Soundman View Post
Regarding spybot, in my experience, I wouldn't be worried to let spybot go ahead and clean up anything it has found.
I suggest running superantispyware http://www.superantispyware.com/ - choosing the FREE version (on the homepage) and let it run a FULL scan of your computer.
Thanks, may go back and do that. Because I couldn't use my usual stuff I uninstalled and have now put in the AVG free one; I just wish I knew better how to deal with all this!
__________________
'Pause Button Therapy' ...a new book to help you freeze time and consider the consequences of your actions. http://tinyurl.com/c3aswgl
fionamw is offline  
Old Apr 9th 2012, 9:19 pm   #4
Soundman
Forum Regular
 
Soundman's Avatar
 
Joined: Jul 2008
Posts: 72

Soundman is a name known to allSoundman is a name known to allSoundman is a name known to allSoundman is a name known to allSoundman is a name known to allSoundman is a name known to allSoundman is a name known to allSoundman is a name known to allSoundman is a name known to allSoundman is a name known to allSoundman is a name known to all
Default Re: Avast/Windows/can't get into usual locations

Quote:
Originally Posted by fionamw View Post
Thanks, may go back and do that. Because I couldn't use my usual stuff I uninstalled and have now put in the AVG free one; I just wish I knew better how to deal with all this!
If you find AVG cumbersome (can be at times) then why not use Microsoft Security Essentials? - It's free and seems to work well enough. http://windows.microsoft.com/en-GB/w...ity-essentials

When finished with spybot and superantispyware, I usually UNinstall them as to free-up system resourses. (You can always install them again at a later date.)

Oh.. what version of Windows are you using and what browser & version?
May be a good idea to reset the browser if you're using IE.


Last edited by Soundman : Apr 9th 2012 at 9:23 pm.
Soundman is offline  
Old Apr 9th 2012, 9:47 pm   #5
fionamw Female
Lost in BE Cyberspace
 
fionamw's Avatar
 
Joined: Oct 2008
Location: near Colmenar, Prov de Malaga
Posts: 5,161

fionamw has a reputation beyond reputefionamw has a reputation beyond reputefionamw has a reputation beyond reputefionamw has a reputation beyond reputefionamw has a reputation beyond reputefionamw has a reputation beyond reputefionamw has a reputation beyond reputefionamw has a reputation beyond reputefionamw has a reputation beyond reputefionamw has a reputation beyond reputefionamw has a reputation beyond repute
Default Re: Avast/Windows/can't get into usual locations

Quote:
Originally Posted by Soundman View Post
If you find AVG cumbersome (can be at times) then why not use Microsoft Security Essentials? - It's free and seems to work well enough. http://windows.microsoft.com/en-GB/w...ity-essentials

When finished with spybot and superantispyware, I usually UNinstall them as to free-up system resourses. (You can always install them again at a later date.)

Oh.. what version of Windows are you using and what browser & version?
May be a good idea to reset the browser if you're using IE.

The 'not getting into webmail/hotmail/facebook' persisted with microsoft security essentials too. Windows 7. Browser I have to admit I'm not even sure what that means but I've ditched Chrome and things have speeded up a lot. Want to get rid of iGoogle and go for the old google.co.uk but haven't done that yet! What does reset browser mean in that context? I reckon there should be an 'IT dummies' sub-forum so you chaps and chapesses who know what you're doing can opt in or out of helping us plod along!
__________________
'Pause Button Therapy' ...a new book to help you freeze time and consider the consequences of your actions. http://tinyurl.com/c3aswgl
fionamw is offline  
Old Apr 9th 2012, 11:07 pm   #6
Soundman
Forum Regular
 
Soundman's Avatar
 
Joined: Jul 2008
Posts: 72

Soundman is a name known to allSoundman is a name known to allSoundman is a name known to allSoundman is a name known to allSoundman is a name known to allSoundman is a name known to allSoundman is a name known to allSoundman is a name known to allSoundman is a name known to allSoundman is a name known to allSoundman is a name known to all
Default Re: Avast/Windows/can't get into usual locations

Go to the link and click the "fix it" icon.
Hope it'll help.
http://support.microsoft.com/kb/923737
Soundman is offline  
Old Apr 10th 2012, 4:38 am   #7
fionamw Female
Lost in BE Cyberspace
 
fionamw's Avatar
 
Joined: Oct 2008
Location: near Colmenar, Prov de Malaga
Posts: 5,161

fionamw has a reputation beyond reputefionamw has a reputation beyond reputefionamw has a reputation beyond reputefionamw has a reputation beyond reputefionamw has a reputation beyond reputefionamw has a reputation beyond reputefionamw has a reputation beyond reputefionamw has a reputation beyond reputefionamw has a reputation beyond reputefionamw has a reputation beyond reputefionamw has a reputation beyond repute
Default Re: Avast/Windows/can't get into usual locations

Quote:
Originally Posted by Soundman View Post
Go to the link and click the "fix it" icon.
Hope it'll help.
http://support.microsoft.com/kb/923737
Thanks; have saved to favourites 'in case'..... ditching Chrome seems to have speeded things up a lot, though, for the moment !
__________________
'Pause Button Therapy' ...a new book to help you freeze time and consider the consequences of your actions. http://tinyurl.com/c3aswgl
fionamw is offline  
Closed Thread

 
  Subscribe to this Thread


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

$ forumrules ***
Forum Jump


Top